Британските туристи са били най-щедри в българските ски курорти този сезон

imagesДанните на Visa Европа за България показват, че британските туристи са увеличили разплащанията с карти Visa с 25% през активния ски сезон тази година, спрямо предходния сезон, съобщава „Стандарт”. Това ги поставя на първо място, измествайки от челната позиция руските туристи.

Голямата изненада през изминалия зимен сезон са турските туристи, сочи проучването. Те са изхарчили с карти Visa при търговци в България 7,15 млн. евро, което е с 52% повече спрямо предходния сезон, а броят на транзакциите се е увеличил с 23%. Гръцките туристи са направили при търговци покупки, които са се увеличили с 25% през изминалия сезон до 6,5 млн. евро, а броят на транзакциите е нараснал с 37%.

Руските туристи са единствените, при които се отчита спад на сумата на разплащанията и броя на транзакциите. През изминалия ски сезон покупките, които те са направили с карти Visa в България са намалели с 45% до 4,48 млн. евро, като броят на транзакциите, в които те са използвали картите си Visa, се е понижил с една трета.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s