Атанасовското езеро гостува с интерактивна изложба в Екомузей с Аквариум в Русе

simbiotichnoИнтерактивната пътуваща изложба за Атанасовско езеро – „симБиотично“ на Българска фондация Биоразнообразие ще бъде открита на 22 май в Екомузей с Аквариум в Русе. Инициативата се организира по повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май.

Интерактивната изложба носи необичайното име „симБиотично“ и разказва за връзките и взаимоотношенията между обитателите и средата, за езерото и човека, за климата и за заплахите, които стават все по-сериозни и реални.Изложбата „симБиотично“ показва приказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води – езерото, в което се оглежда Бургас и без което градът не би бил себе си.

Изложбата е продукт и от симбиозата между самите автори – архитекти, дизайнер и еколог, които няколко месеца търсят най-добрата и вълнуваща форма, за да представят връзките в езерото по начин, който да е забавен, но и да провокира към мислене и активна гражданска позиция.

Чрез забавни илюстрации изложбата ще покаже на посетителите какво е било езерото в миналото и как се е променило, как се получава солта в басейните, кой живее и царува в Атанасовско езеро.

Малки и големи ще могат да се забавляват с птичия копир, да строят валове, диги и бохори и да сглобят пъзелите с основните заплахи за птиците.Изложбата ще гостува в Екомузей с Аквариум до 14 юни.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s