На 16 май в Русе ще се проведе за дванадесети път Нощ в музея

indexНа 16 май от 17.00 до 24.00 часа в Русе ще се проведе „Дванадесета НОЩ В МУЗЕЯ“ с вход свободен за всички включени в програмата събития. Инициативата се реализира по проект „Дванадесета нощ – музите в музея“ на сдружение „Приятели на музея – Русе“, с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуствата и културата.

„Нощ в музея“ се организира със съдействието на Регионален исторически музей – Русе, Художествена галерия – Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Тазгодишното издание включва откриване на временни и гостуващи изложби, пърформанси, уъркшоп-семинар, арт-ателиета, презентации.

От 21.00 ч. ще започне музикалният концерт „Джаз в музея“, с участието на Борис Петров – Парчето Трио, в експозиция на открито „Римска крепост Сексагинта Приста“. В рамките на проекта, за шести пореден път в Русе, ще се проведе и Детска нощ в музея на 29 май.

Програмата на събитията е публикувана на сайта на сдружение „Приятели на музея – Русе“: http://www.museumfriendsbg.org, както и на официалния сайт на инициативата „Европейска нощ на музеите“ (Nuit européenne des musées) към Френското Министерство на културата и комуникациите: http://www.nuitdesmusees.culture.fr/.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s