Все повече изложители проявяват интерес към участие в УИКЕНД ТУРИЗЪМ – Русе

hqdefaultЕдинадесетото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм Русе“ и осмият Фестивал на туристическите забавления ще се проведат от 13 до 15 май в Русе. Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов със съдействието на Министерството на туризма, съобщават организаторите.

За участие в изложението са регистрирани 125 компании с повече от 400 участници. За пръв път се представят повече от 20 компании – общини, музеи и атракциони, както и проекти с европейско финансиране.

Нова категория във Фестивала на туристическите забавления тази година привлича улични артисти. Акробати, клоуни, улични музиканти, импровизатори и жонгльори ще забавляват минувачите на четири специално означени места по обновената пешеходна зона на ул. Александровска от пл. Свобода до пл. Ал. Батенберг в Русе.

Нов момент в развитието на фестивала е и участието на Клуба на професионалните готвачи – Русе. Тяхното шоу ще демонстрира типични за Русенския край гозби и традиционни ястия. Майстори на разнообразни традиционни занаяти от цяла България обогатяват програмата.

Най-добрите групи за исторически възстановки в България: така наречените ре-енактори, отново са традиционни участници. Центърът на Русе ще бъде оживен от присъствието на прабългарите от БАГАТУР, средновековните млади хора от ЧИГОТ, воините от Легио Прима Италика от Свищов. За пръв път идва групата за възстановки АБРИТУС от Разград.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s