България ще има информационен туристически център в Токио

zx450y250_2530508България ще има информационен туристически център в столицата на Япония – Токио. Това стана ясно след днешната среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и президента и представителен директор на Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ) Кихачиро Нишиура. Двамата подписаха споразумение за откриване, организиране и обезпечаване на информационен туристически център в японската столица.

Откриването и обезпечаването на информационния туристически център в Токио няма да породят финансови ангажименти за България. Разноските за всички предвидени дейности ще бъдат поети от БАЯЮИЕ, като Министерството на туризма поема ангажимента да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдат разпространявани в туристическия център в японската столица.

С подписването на споразумението двете страни декларираха намерението си и за трайно партньорство и сътрудничество за реализация и изпълнение на различни дейности, свързани с туризма и популяризирането на България като туристическа дестинация в Япония.

През миналата година страната ни е била посетена от над 12 хил. японски граждани, което е ръст от около 7% в сравнение с 2013 г. В Япония се наблюдава засилен интерес към нашата страна, а съществуването на български туристически център в Токио ще подобри информационната обезпеченост, като очакванията са това да доведе и до ръст на посещенията.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s