Промени в законодателството ще прецизират отговорността на туроператорите

indexМинистърът на туризма Николина Ангелкова проведе първа работна среща с представители на бранша за обсъждане на подготвяните промени в законодателството за по-добра защита на потребителите при неосъществяване на платено организирано пътуване. В дискусията участваха представители на Комисията за защита на потребителите, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската асоциация на туристическите агенции, Националната асоциация за детски и младежки туризъм, Българската туристическа камара и др.
Повод за срещата е необходимостта от прецизиране на законодателството относно отговорността на туроператорите и обезщетяването на потребителите при неизпълнение на клаузи от договорите за пътуване и при неплатежоспособност на туроператори.

„Искам да чуем мненията и предложенията на всички заинтересовани страни, за да подготвим съвместно с бранша и специалистите един работещ механизъм, който да гарантира правата на потребителите. Затова и тази среща е първата от поредица срещи, които ще организираме с Комисията за финансов надзор, Асоциацията на застрахователите и др. институции, имащи отношение по темата“, каза министър Ангелкова.

Участниците се обединиха около темата за необходимостта от подобряване на условията за сключването на туроператорска застраховка и механизмите за прилагането й, както и за по-ефективен контрол в сектора.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s