България трябва да облекчи визовия режим за руските туристи

Aeroflot_AeroflotСпадът на руските туристи през това лято в България може да достигне до 20 на сто, коментира генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук, цитиран от БТА. Той допълни, че е рано да се прогнозира туристическата активност през летния сезон.

Руският дипломат заяви, че руските граждани няма да се откажат от почивка, но ще отидат там, където визовият режим е облекчен и има добро качество на туристическите услуги. За руските граждани визата за България струва 50 евро, което е я прави една от най-скъпите, наред с визите за САЩ, Великобритания и Австралия.

„България трябва да обърне на това внимание, както и на срока на действие на визата, защото има много руснаци, които имат недвижими имоти в България. За тях процедурата по издаване на виза отнема много време, а е и голяма финансова тежест” заяви Сергей Лукяничук.

Според дипломата, ако България положи усилия за подобрения в тази посока, туристопотокът от Русия може да се възстанови до година и половина-две. Туристът, не само руският, трябва да бъде спечелен, каза Сергей Лукянчук.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s