Премахват строежа на Къмпинг Юг

992-7392-3_wideСъвместна проверка на междуведомствена работна група, включваща представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите, както и на Българската академия на науките, установи, че на територията на къмпинг „Юг” има сиви дюни, съобщава Дарик.

Строителните дейности, които се извършваха на къмпинг „Юг” са преустановени на 16 април с издаване на принудителна административна мярка от РИОСВ-Бургас заради липсата на оценка за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие. Проверката на междуведомствената група е установила наличие на дюни и под излетите две бетонни плочи.

В тази връзка експертите препоръчват да се промени границата на морския плаж къмпинг „Юг“, както и да се изработи специализирана карта за имота, в който са излетите бетонните плочи.

Предвид резултатите от извършената проверка РИОСВ-Бургас ще предпише на кмета на община Царево да предприеме съответните действия за премахване на строежа. От своя страна ДНСК ще разпореди на кмета на община Царево да предприеме действия за спиране на строителството по реда на Закона за устройство на територията, тъй като строежът е пета категория.

ДНСК също така ще сезира Върховната административна прокуратура с искане за прогласяване на нищожността на издаденото от главния архитект на община Царево разрешение за строеж от 19 декември 2012 г. за „Вилно селище“ на името на „ИФ ФАВОРИТ“ ООД.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s