Плажовете Корал и Делфин стават еко

img_preview.phpНа заседание на Министерски съвет беше одобрено откриването на процедура за избор на концесионер за плажовете „Корал” и „Делфин”, които ще бъдат отдадени под наем за срок от 15 години като екоплажове.

За да бъдат категоризирани като такива, са заложени специални изисквания, съобщава kmeta.bg. Намален е размерът на преместваемите обекти, които могат да заемат до 1% от площта за плажуване, за да има повече свободно пространство за хората. Те ще трябва да бъдат с леки конструкции, направени от природни материали, най-често дърво. При изграждане на аквасъоръжения ще има изискване те да са безмоторни, за да не се замърсява водата.

Концесионното възнаграждение за двата плажа ще е по-ниско, защото стопаните ще могат да разположат по-малко търговски обекти. Минималната годишна цена за къмпинг „Делфин” започва от 4337 лв. без ДДС, а за „Корал” тя ще е 53 838 лв. без ДДС.

Докато тече изборът на концесионер плажовете ще бъдат отдадени под наем. В договора за наем е посочено, че срокът е 5 години, ако концесията не е успешна, а в случай на избран концесионер договорът за наем се прекратява автоматично, коментира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s