Канада облекчава визовия режим за български туристи

imagesОт 2016 г. българските туристи, притежаващи визи за САЩ ще могат да пътуват и в Канада. С новите визови облекчения световни топ дестинации като Аляска, Нова Англия/Източна Канада и Хавайските острови с тръгване или пристигане във Ванкувър стават все по-близки, съобщават от Българското круиз общество.

Единственото което е необходимо да направят притежателите на виза за САЩ е он-лайн регистрация в Електронната система за разрешение за пътуване на Канада (Electronic Travel Authorisation). Самото вписване в Системата ще струва 7 Канадски долара и ще отнема няколко минути. Разрешението ще бъде получавано он-лайн също за няколко минути. Ще се изисква основна биометрична информация, както и копие на паспорта на пасажера. Всяко получено разрешение за пътуване в Канада ще бъде със срок на валидност 5 години.

Сезонът на круизите в Нова Англия, Квебек, Халифакс и Източна Канада традиционно е през пролетните, летните и есенните месеци, от април до октомври. Добра възможност е в едно пътуване до там да се комбинират Аляска и Хавайските острови, препоръчват от Българското круиз общество.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s