Министър Ангелкова откри туристическия сезон в Белоградчик

1429620217_3Туристическият сезон в Белоградчик беше официално открит от министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя коментира, че през 2014 г. туристическите обекти в община Белоградчик са регистрирали над 75 хил. посещения, от които около 17 хил. са на чужденци.

„Белоградчик е пример за успешно използване на европейските средства за развитие на туризма“, каза министър Ангелкова. На Белоградчишката крепост е реализиран проект по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. на стойност близо 3 млн. лв. Добър пример е и проектът на общината, финансиран по Програмата за развитие на селските райони, по който са доставени велосипеди и са изработени указателни табели за планинско колоездене.

„Надявам се повече общини да се възползват от възможностите, които дават програмите за трансграничното сътрудничество в туризма“, каза Николина Ангелкова. По думите й местната власт и бизнесът от Белоградчик поддържат добро партньорство с Контактния център „Дестинация Дунав“ – звеното за техническо подпомагане развитието на туризма по Дунав в България.

Общината участва и в проекта на Дунавския компетентен център за реализацията на двата туристически маршрута „По пътя на римските императори“ и „По пътя виното“, в които са включени обекти по реката от Хърватска, Сърбия, България и Румъния. „Северозападна България е регион с висока безработица, но община Белоградчик показва, че с последователни усилия туризмът може да даде алтернатива за развитието на региона“, подчерта министър Ангелкова.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s