Голяма част от българите не познават всички възможности за туризъм в страната

borovitzaТуристическата борса „Вашата ваканция” се проведе за 14-ти пореден път в Бургас, съобщава Агенция „Фокус”. В борсата участие взеха над 30 общини от цялата страна. Тази година акцент в изложението беше възможностите за вътрешен туризъм и туристически продукти и пакети в България

Проучване на Министерство на туризма показва, че около 60% от българите са склонни да пътуват в България и да прекарат почивката си тук, но голяма част от тях не знаят всички места, които могат да посетят. Кампания на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм включва 50 малко познати места в България, които си заслужава да бъдат видени от туристите.

„Оказва се, че има много интересни обекти, които е задължително всички да посетим. Нашата борса дава възможност хората да научат къде, какво се предлага и да направят своя мотивиран избор”, коментира председателят на управителния съвет на Бургаска регионална туристическа асоциация, Соня Енилова и организатор на „Вашата ваканция”.

Според нея не само Черноморието е територия, която българските туристи трябва да посетят през своята годишна отпуска, а страната ни е дарена с планини, балнеоцентрове, култура, традиции, археологически обекти. По нейните думи вътрешният туризъм позволява туристическите обекти да се посетят и през т.нар. „уикенд почивки”, а не само през годишната отпуска.

По думите на Соня Емилова морските общини не предлагат само море и плаж, а предвид туристическите разкопки се предлагат интересни забележителности за туристите през цялата година, с акцент на поклоннически, религиозен и културен туризъм.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s