Първите израелски туристи пристигнаха в Слънчев бряг

400x260_U1_letiste30110 израелски туристи бяха посрещнати от кмета на община Несебър Николай Димитров и почетния консул на Израел в Бургас – Орлин Мандов при пристигането си на Летище Бургас, съобщават от пресцентъра на градската управа. Израелските туристи ще почиват в курортен комплекс „Слънчев бряг”.

Туристите, пристигнали с полет от Тел Авив, ще останат 3 дни в България. След тях се очаква следваща група от Израел, която има резервация за 4 дни.

„2 процента ръст на израелските туристи се чака тази година, в сравнение с миналата. Групите вече започнаха да пристигат, а почивките ще продължат чак до декември“, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

За по-голяма сигурност през цялото лято туристите от Израел ще минават през специален коридор на летището, отделно от другите летовници. Засилени мерки са взети и в Слънчев бряг. Пред всички хотели, в които почиват израелци, ще дежурят денонощно полицейски екипи. Персоналът в хотелите пък е преминал специално обучение, а туристите ще минават инструктаж по време на трансфера, съобщава „Стандарт”.

В Несебър беше посрещнат и първият круизен лайнер с 300 туристи от Германия, Австрия, Франция и Белгия, с което може да се смята, че туристическият сезон в общината вече е открит.

 

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s