Министерството на туризма ще работи за развитието на голф туризма в България

GolfНа среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на местната власт и туристическия бранш от община Каварна беше обсъдено разгръщането на потенциала на региона за развитие на морски, голф и алтернативен туризъм, както и очакванията за предстоящия летен сезон.

Министър Ангелкова посочи, че общината е пример за работеща рекламна и туристическа политика и за това как модерният морски туризъм може да се комбинира с голф почивка или с други по-алтернативни форми на туризъм. Община Каварна стартира и реклама на „Каварна рок фест“ по най-слушаното румънско радио за рок музика.

На срещата в Каварна стана ясно, че се обсъжда въвеждането на доброволен „етикет за качество“, който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания. По този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар.

Министър Ангелкова участва и в откриването на кръгла маса на тема „Голф туризмът в България – развитие, цели, стратегии”, която се проведе в Балчик. Голфът не само привлича по-висок клас туристи, но и двойно удължава летния сезон на морето (9-11 месеца). Сред приоритетите на Министерството на туризма е провеждането на политика за насърчаване и популяризиране развитието на голф туризма, както и създаването на подходяща инвестиционна среда за изграждане на необходимия брой игрища.

България има 7 функциониращи голф игрища, а страната е търсена голф дестинация от Великобритания, Ирландия, Румъния, Русия, Украйна, Македония. Потенциални пазари са и Скандинавските страни, Германия и Франция, откъдето се очаква ръст на туристи през предстоящия сезон.

 

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s