България ще организира туристически панаир в Париж

louvre-museumБългарското правителство работи за провеждането на туристически панаир в Париж по време на изложбата на тракийските съкровища от България във френския музей Лувър, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Проявата във френската столица се планира за последната седмица на месец май и ще се състои в рамките на няколко дни на открито, близо до Лувъра. Анимираната програма ще представи културата на страната ни, характерните й храни, ястия и винопроизводство, както и разнообразните възможности за целогодишен туризъм, включително културно-исторически маршрути.

Министерството на туризма ще осигури рекламни материали, които популяризират България като атрактивна дестинация. Панаирът се организира от българското правителство с подкрепата на Столична община, Министерството на туризма, посолството на България в Париж, местните власти във френската столица и др.

Изложбата „Епопея на тракийските царе” ще бъде открита на 14 април в Париж и ще бъде достъпна за посетителите на музея в продължение на 3 месеца. Очаква се да я посетят 4 милиона души.

 

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s