България ще организира туристически панаир в Париж

louvre-museumБългарското правителство работи за провеждането на туристически панаир в Париж по време на изложбата на тракийските съкровища от България във френския музей Лувър, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Проявата във френската столица се планира за последната седмица на месец май и ще се състои в рамките на няколко дни на открито, близо до Лувъра. Анимираната програма ще представи културата на страната ни, характерните й храни, ястия и винопроизводство, както и разнообразните възможности за целогодишен туризъм, включително културно-исторически маршрути.

Министерството на туризма ще осигури рекламни материали, които популяризират България като атрактивна дестинация. Панаирът се организира от българското правителство с подкрепата на Столична община, Министерството на туризма, посолството на България в Париж, местните власти във френската столица и др.

Изложбата „Епопея на тракийските царе” ще бъде открита на 14 април в Париж и ще бъде достъпна за посетителите на музея в продължение на 3 месеца. Очаква се да я посетят 4 милиона души.

 

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s