Чудесата на България ще посрещат пристигащите на Летище София

zx620y348_2009418Пристигащите на Летище София, които ползват новата метростанция на аерогарата, ще могат да разгледат фотографии на чудесата на столицата и България. Инициативата е на „Стандарт” и в нея са представени десет фотографии на исторически и природни забележителности от страната, съобщават от изданието.

В изложбата са включени Рилският манастир, Калиакра, Трапезица и старинният Пловдив. От София са показани най-интересните места като храм-паметника „Св. Ал. Невски“, ротондата „Свети Георги“, Ларгото, Лъвов мост, както и златните съкровища, които могат да се видят в Националния исторически музей. Изложбата ще бъде експонирана до края на годината.

Новата отсечка на метрото до Летище София ще бъде официално открита на 2 април. Участъкът е продължение на първия метродиаметър на софийското метро и включва 4 метростанции: Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и Летище София. С пускането на тази отсечка ще бъде направена връзка между летището, Централна гара и Централна автогара.

От края на март в сила е лятното разписание на столичното летище. В него са включени директни полети до 50 различни градове в Европа и Близкия изток. Редовна полетна програма до българската столица ще изпълняват 22 авиокомпании.

Най-много са полетите до Виена, до където осъществяват ежедневна връзка две авиокомпании с 34 полета седмично. Полетите до най-популярната дестинация Лондон са 31 седмично. Пътниците могат да избират между четирима превозвача и три летища.

През новия сезон предлаганите полети до Франкфурт са 22, а до Париж – 18. Трите ежедневни полета до Мюнхен се запазват, както и двата до Истанбул. Линиите до Атина и Рим са с по 16 честоти на седмица.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s