Премиерът призова туристическия бранш да повиши нивото на обслужване

imagesВ отговор на въпрос на депутата Поли Карастоянова по време на блиц парламентарния контрол относно с прогнозирания значителен спад на руските туристи през лятото, премиерът Бойко Борисов призова работещите в туристическия бранш да повишат качеството на предлаганите от тях услуги и да понижат цените си, за да привлекат българите да почиват в страната, съобщава Дневник.

„Ние по никакъв начин не сме направили каквото и да било, за да развалим отношенията си с Русия. България е член на ЕС и НАТО и всички парламентарно представени партии по безспорен начин през годините са подкрепяли тази линия. Ние като държава не правим нещо срещу Русия, това внушение не е вярно”, посочи Борисов.

Според министър-председателя има огромен резерв от привличането на българските туристи в българските курорти. Той посочи, че по празници около 50-60 хил. автомобила напускат България с цел почивка в Гърция и Турция.

„Ако направите анкета сред българите за туристическите услуги в България, Гърция и Турция, те ще кажат, че в другите две страни е по-евтино, по-качествено е обслужването. Е, това не е ли първият приоритет на туристическия бранш и тогава да жалим за чуждите туристи“, коментира премиерът.

Той посъветва работещите в туристическия бранш да обсъдят проблемите в обслужването свързани с продажбата на фалшив алкохол, с липсата на трудови договори и платени осигуровки на заетите в туризма, с чистотата на плажовете и високите цени на шезлонгите и чадърите.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s