Полети до над 150 дестинации ще се обслужват на Летище Бургас през лятото

Burgas_airportЛетище Бургас работи вече с лятно разписание, съобщават от пресцентъра на аеропорта, цитирани от БТА. С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до Москва, София, Прага, Лондон и Санкт Петербург.

През летния сезон Летище-Бургас ще свързва морския град с над 150 дестинации в 42 държави в Европа, Азия и Африка. През лятото летището ще обслужва близо 80 български и чуждестранни авиокомпании.

От средата на април редовни полети до Москва ще изпълнява авиокомпания „България Ер“ – 4 пъти седмично до летище Шереметиево. От началото на май ежедневни стават полетите и до московското летище Домодедово. Ще се изпълняват допълнително и полети до Новосибирск един път седмично.

Руска авиокомпания ще предложи на пътниците ежедневни полети до Санкт Петербург от началото на юни. През този период са планирани полети и до Киев. Редовните полети до Копенхаген, Осло, Хелзинки и Стокхолм започват от 1 април.

През май съществуващите полети до Брюксел (Белгия) ще се изпълняват три пъти седмично от 2 авиокомпании. От май ще извършват полети до Люксембург веднъж седмично, а за пътниците, желаещи да летят до Дъблин ще има полети 5 пъти седмично.

От началото на юни започват редовни полети до Франкфурт и Лайпциг, както и до английския град Манчестър. Редовните полети по направленията Екатеринбург и Самара ще се изпълняват от края на май, междувременно от юни ще стартират полети по направление Бургас- Череповец.

През летния сезон Летище-Бургас ще свързва морския град с над 150 дестинации в 42 държави в Европа, Азия и Африка. През лятото летището ще обслужва близо 80 български и чуждестранни авиокомпании, добавиха от пресслужбата му.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s