Две български летища са сред най-добрите в Източна Европа

photo_verybig_481401Според класацията на най-добрите летища в света „Скайтракс” българските летища в София и Варна се нареждат сред десетте най-добри в Източна Европа за 2015 г., съответно на седмо и десето място, съобщава Дарик.

Класацията за Източна Европа се оглавява от Будапеща, следвана от летищата в Талин, Киев, Рига, Белград и Тбилиси. След София са летищата в Братислава и Скопие. За трета поредна година най-доброто летище в света е „Чанги“ в Сингапур.

Наградите на „Скайтракс“ се присъждат според резултатите от мащабни анкети на пътници от цял свят. Своето мнение за най-добро летище в света са дали 13,2 млн. пътници от 112 националности. Списъкът на летищата е съставен на базата на 39 фактора, сред които настаняване, пристигане, трансфери, пазаруване, сигурност и др.

Директорът на Летище София Христо Щерионов коментира пред „24 часа”, че очакваните да започнат през април директни полети от българската столица до Чикаго и Ню Йорк ще стартират вероятно през май. Щерионов допълни, че чуждестранни компании са проявили интерес към започване на далечни полети от и до София. Компанията South China вече е поискала от ръководството на столичното летище информация за капацитета и условията. Същото запитване е постъпило и от индийска авиокомпания.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s