Авикомпании въвеждат нови правила с цел безопасност на полетите

airplan-jet-takeoff_f_improf_500x256Във връзка с тежката катастрофа със самолет на Germanwings над френските Алпи, за която се предполага, че е умишлено причинена от един от двамата пилоти, няколко международни авиокомпании вече съобщиха, че въвеждат правило двама членове на екипажа да присъстват по всяко време в пилотската кабина.

В съобщение до пресата ръководството на easyJet коментира, че безопасността и сигурността на пътниците и екипажа са най-важният приоритет за авиокомпанията.

Според Томас Хестамер, директор на дейността на нискотарифната компания Norwegian Air Shuttle, която също въвежда правилото за присъствие на двама пилоти в кабината по време на полета, подобни промени се обсъждат от много време, но събитията от последната седмица са ускорили вземането на решението.

Хестамер заяви, че в момента съгласно европейските регулации не се изисква постоянно присъствие на поне двама души в пилотската кабина. Решението за налагането на тази практика като задължителна може да се вземе единствено от Европейската агенция за авиационна безопасност (AESA), съобщава Дневник.

Канадското федерално правителство също е решило да задължи всички канадски авиокомпании да оставят задължително по двама души едновременно в пилотската кабина през целия полет.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s