Делът на крузиния туризъм в България се увеличава през последните години

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a874199a6ebbc83c0e30c9a0c5237f3d907bdОбщата продукция в Европа, генерирана от круизния туризъм, е почти 40 милиарда евро, като създадените работни места са 340 хил. Това съобщи министър Николина Ангелкова в рамките на международната конференция „Интелигентен и син растеж – нови възможности за синята икономика в региона на Черно море“, която се проведе в София с участието на европейския комисар по въпросите на околната среда, морското дело и рибарството Кармену Вела.

Според министър Ангелкова изнесените данни са показател, че този вид туризъм има голям потенциал за развитие като самостоятелен туристически продукт. През последната година делът на круизния туризъм в нашата страна също се увеличил няколкократно.

Круизните посещения трябва да бъдат използвани и за предлагане на допълнителни туристически продукти, допълни министър Ангелкова. По думите й разработените от Министерството на туризма културно-исторически маршрути предлагат възможност редица исторически забележителности да бъдат посетени за кратък период от време, което отговаря на нуждите на круизния туризъм.

По време на конференцията „Интелигентен и син растеж – нови възможности за синята икономика в региона на Черно море“ бяха дискутирани актуални теми в сферата на туризма, свързани с икономически дейности като крайбрежния туризъм, яхтинга, развитие на пристанищата, круизен туризъм и др.

Приходите от ловен туризъм в България са 5 милиона лева за 2014 година, а тенденцията от последните 3 години е средствата да се увеличават средно с 400 000 л.в на година, коментира заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на изложението „Природа, лов и риболов” в Пловдивския панаир. Зам.-министър Груев подчерта, че отчитайки уникалността на българската природа, трябва да бъдат съвместявани успешно опазването на околната среда и развитието на бизнеса.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s