Община Каварна открива морски линии за туристи

zx500_2285748Община Каварна предвижда откриването на морски линии за туристите до историческия нос Калиакра, до местността „Дълбока“ и до Балчик, съобщава БТА. Инициативата е част от международния проект“SEEMORE“ план за устойчива градска мобилност, финансиран от ЕК, в който са включени Балеарските острови /Испания/, Мадейра /Португалия/, Форли-Чезена /Италия/, Лимасол /Кипър/ и други туристически региони в Европа.

До 2020 година ще бъде изградена и велоалея от морския град до Калиакра, ще бъдат закупени велорикши и електрически велосипеди, които ще бъдат предлагани в туристически пакети. Планът предвижда да се продават и по-евтини комбинирани билети за посещения на исторически забележителности и културни събития, ако туристите използват за достъпа си до тях не лични автомобили, а обществен транспорт.

За да бъдат намалени нивата на шум и замърсяване, в Каварна ще бъде ограничен и транзитният трафик от международния път Е-87. Проектът „SEEMORE“ поощрява туристите под мотото „Пътувай умно“ да използват по дестинацията Черноморска Добруджа повече зелени маршрути.

В хотели в черноморския комплекс „Албена“ и други ваканционни селища са разпространени 2500 информационни пакета и 50 000 картички, които популяризират възможностите за екологично придвижване, каза ръководителят на проекта.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s