Пристанище Варна очаква по-малко, но по-платежоспособни круизни пасажери

varnabulgariaПървият пасажерски кораб за новия круизен сезон „Хамбург”, пътуващ под флага на Бахамите, ще пристигне на 26 март във Варна, съобщава шефът на Морската гара в града кап. Александър Аврамов, цитиран от „Стандарт”.

Към момента има заявки за 36 посещения на пристанището във Варна от пасажерски кораби. Броят на посещенията се запазва от миналата година, която беше изключително успешна за круизния туризъм в България поради усложнената обстановка в Украйна, но тази година се очакват два пъти и половина по-малко туристи. Корабите ще са бутикови, с по-малък капацитет, а туристите на борда ще бъдат по-платежоспособни.

Най-дългият кораб „Принсендам“ е 204 м. На борда му ще има 700 чужди богати туристи. В края на ноември корабът отново има посещение у нас. През есента морският лайнер „Блек Уоч“ ще доведе 900 туристи.

„В бизнес плана на пристанище Варна е заложено да се подобри туристическият облик, да има по-добра визия не само Морска гара, но и теренът, успореден на вълнолома, където е 1 и 2 кейово място“, увери Димитър Атанасов, председател на Съвета на директорите на порта, допълват от „Стандарт”.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s