От края на октомври Евксиноград ще посреща туристи целогодишно

zx620y348_1912748През есента дворецът „Евксиноград” ще отвори врати за посещения на туристи, съобщава Агенция „Фокус”. Царската морска резиденция се ремонтира по проект „Реставрация и консервация на дворец „Евксиноград“ и прилежащия му парк“.

Общата стойност на проекта е 9 806 009,77 лева, като 8 192 165,16 лева от нея ще се съфинансират от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент по проекта е Министерски съвет на Република България и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Проектът приключва в края на октомври.

Предвижда се дворецът да се превърне в атрактивен туристически обект, който ще посреща гости целогодишно и по този начин ще осигури по-равномерно разпределение на туристическия поток по сезони в регион, в който има силно изявен летен туризъм, и ще насърчи културно-познавателния туризъм в страната.

Ръководителят на проекта Надежда Йорданова заяви, че след приключване на реставрациите и консервациите на двореца, той няма да бъде ползван като почивна станция нито от страна на Министерски съвет, нито от страна на туристите. Тя уточни, че това ще е туристическа атракция, но ще може да се провеждат конференции. По думите й, предвид ограничения бюджет няма да може да се постигне пълна възстановка на обзавеждането.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s