22 плажни ивици търсят наематели за следващите 5 години

beach_umbrellasМинистерството на регионалното развитие е обявило 22 плажа, които търсят наематели, съобщава „Капитал Daily“. Срокът за отдаване под наем на плажните ивици е 5 години.

Началните цени започват от малко над 2 хил. и достигат близо 500 хил. лв. годишно за отделните процедури. Заявки за участие в търговете могат да бъдат подавани до 13 март.

Сред най-скъпите предложения е централният плаж на Св. Влас – началната цена е малко над 256 хил. лв. За западния плаж в курорта, който е и значително по-малък, наддаването започва от 33 167 лв без ДДС годишно.

Под наем се предлагат плажовете „Елените 1“ и „Елените 2“, „Нестинарка” в община Царево, „Кабакум-централен“ и „Кабакум Бисер“ във Варна, както и плажовете в Бяла, „Чайка-север“ и „Чайка-юг“, „Камчия-север 2“, „Камчия-север 3“ и др.

Повечето от предлаганите плажове не се стопанисват от няколко години. В България има над 190 плажа, като традиционно минимум 1/3 от тях нямат наемател или концесионер. През миналата година без стопанин бяха над 40 на сто от ивиците в страната заради липса на интерес от бизнеса – общо 83 по данни от регионалното министерство, като преобладаващата част от тях бяха по Южното Черноморие, допълват от „Капитал Daily“. Годишните приходи за 2014 г. от концесии и наеми на плажове са 13 млн. лв., като половината от тях се превеждат по бюджета на общината, а 10% – на областната управа.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s