Хасково получи специалната награда на Министерство на туризма

SpaHolliday-2015-475x230В рамките на провелото се от 12 до 14 февруари международно туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо” бяха връчени традиционните награди „Златен приз” за 2014 г.

Община Хасково беше отличена със специалната награда, присъждана от Министерството на туризма. Наградата беше връчена лично от министър Николина Ангелкова. По традиция Oбщина Хасково се представи на борсата с най-високата в света статуя на Дева Мария, уникалната Узунджовска църква, Александровската гробница и други. Тази година беше представена и новата туристическа атракция в града Паметника на завистта.

Община Пловдив получи отличие за утвърждаването имиджа на България като туристическа дестинация. От общинската управа припомнят, че през 2014 г. Пловдив постигна 13 процента ръст на реализираните нощувки спрямо предходната година, нареди се сред десетте най-предпочитаните места за туризъм според класацията на Lonely Planet и спечели титлата „Европейска столица на културата за 2019 г.“, припомниха от общината

Природният парк (ПП) „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите бе удостоен със „Златен приз“ за природен парк, успешно съхраняващ природата за 2014 г., съобщава БТА.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s