Министър Ангелкова откри международното изложение Ваканция и СПА Експо

f063bf84bb8568421cc3ebc336447766Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 32-то издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”, която се провежда от 12 до 14 февруари в Интер Експо Център София под наслов „От 12 до 14 февруари – В България всичко е туризъм”.

В обръщението си министър Ангелкова цитира данните на Националния статистически институт, според които местата за настаняване в страната са се увеличили със 7% през декември, което може да послужи за доказателство, че въпреки кризисната ситуация в световен мащаб българският туризъм успява да се развива.

Тя изрази задоволството си от възможностите за промотиране на вътрешния туризъм. Разгръщането на вътрешния туризъм и привличането на повече български туристи чрез предоставяне на адекватна информация е приоритет за министерството, заяви Николина Ангелкова.

Над 250 са участниците в тазгодишното издание на „Ваканция и СПА Експо”. На националния щанд на Министерството на туризма – България ще участват над 25 браншови туристически организации. Мащабно е присъствието на борсата на 50 български общини и информационни центрове.

От чуждестранните изложители с национални щандове се представят: Министерство на културата и туризма – Турция, Национална туристическа организация – Сърбия, Агенция за промотиране и подкрепа на туризма – БЮР Македония, Министерство на туризма – Куба, Национална туристическа организация – Мароко, Посолство на Република Индонезия и др.

В съпътстващата програма на изложението ще се проведат дискусии по ключови за развитието на туризма проблемни теми, бъдещи тенденции на световния туристическия пазар, както и ще бъдат представени многобройни проекти на общини.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s