До 6 месеца започват полети от София до Куала Лампур

Airbus_A320-211_BH_Air_JP5747787-KopirovatНа заседание на Министерски съвет беше определено въздушният превозвач „Би Ейч Ер” да изпълнява от българска страна полети по въздушната линия София-Калкута-София, съобщават от прессцлужбата на МС.

Линията е договорена с действащата Спогодба между правителствата на България и Индия. Правото авиокомпанията да предоставя транспортни услуги е получено след спечелването на конкурс.

Назначеният въздушен превозвач е длъжен да започне експлоатация на линията в 6-месечен срок от влизане в сила на акта на назначаването му.

От МС коментират, че назначаването на български въздушен превозвач на авиационния пазар България – Индия би допринесло за увеличаване на пътникопотока от и за България, което създава условия за засилването на търговско-икономическите връзки и стокообмена с Индия, както и привличането на повече туристи.

Според справка на „Дневник” авиокомпанията работи от 2001 г. първоначално за да обслужва туроператора „Балкан холидейз». Основният й предмет на дейност е авиационен превоз на пътници чрез чартърни полети и отдаване на самолети под наем. Главна база на авиокомпанията е летище София, но през летния сезон се изпълняват полети от Бургас и Варна до множество летища в Европа – основно до Великобритания, Холандия, Белгия, Дания, Италия, Швеция, Норвегия, Швейцария.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s