Хърватия въвежда 14 тематични категории за плажовете в страната

imagesВ Хърватия ще бъдат въведени 14 тематични категории за плажовете, съобщава Дневник, цитирайки croatiaweek.com. „Наясно сме, че „слънце и море“ е основното, което предлага хърватският туризъм днес и трябва да надграждаме, за да сме конкурентоспособни. В същото време най-нови изследвания показват, че днес не разполагаме с достатъчно добре оборудвани плажове. Затова, заедно с университетски преподаватели разработихме програма, която да развива този продукт”, коментира хърватският министър на туризма Дарко Лоренцин.

Целта на новото разделение на плажовете е общините сами да преценят какъв тип туризъм възнамеряват да развиват и да концентрират дейността си към привличане на съответната група туристи. Министерството на туризма е готово да подпомогне финансирането на проекта, така че концесионерите на плажовете да облагородят стопанисваната от тях ивица спрямо избраната категория.

Категориите са: плаж за семейства с деца; градски плаж за разходки; плаж с младежки развлечения; романтичен плаж; плаж за спорт и възстановяване; плаж за сърфисти; плаж за гмуркане; плаж с адреналин; плаж за нудисти; плаж с достъп на кучета; плаж за партита; еко плаж; плаж с културна програма; хотелски плаж.

Хърватия очаква настоящата година да бъде рекордна по брой чуждестранни туристи. Официалните данни за 2014 г. сочат, че страната е посрещнала 12.9 млн. туристи, с 4.6% повече, отколкото през същия период на предходната година.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s