Приложение прогнозира възможността за самолетна катастрофа

74998По повод на нарастващите притеснения на самолетните пасажери относно безопасността на полетите, в контекста на катастрофите от миналата година, беше създадено приложението Am I Going Down?, което изчислява вероятността полетът да завърши с инцидент, съобщава Дневник.

Приложението събира информация от няколко официални източника и вече разполага с информация на база анализи на над 10 млн. маршрута. В изчисленията се взима под внимание наличие на предишни инциденти, брой жертви. Не се анализират полети, по-стари от 10 години, за да може информацията да е актуална.

Потребителят въвежда началната и крайната дестинация на полета, модела на самолета, авиокомпанията и др., а приложението дава отговор с приблизителния шанс даденият полет да завърши с катастрофа. Като пример се дава, че в полето между Сан Франциско и Далас с Boeing 747-400 на American Airlines има вероятност за инцидент от едва 1:4 593 011. Според приложението това означава, че потребителят трябва да лети с този полет всеки ден в продължение на 12 583 години, преди да се случи инцидент.

Създателят на приложението подчертава, че то следва да се ползва само с информативна цел и прогнозите му не гарантират точност.
Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s