До края на годината управлението на плажовете остава към Министерството на регионалното развитие

beachДо края на февруари Министерството на регионалното развитие (МРР) ще стартира 10 процедури за концесия на морски плажове, които ще бъдат разпределени в два пакета по пет концесии, коментира министър Лиляна Павлова, цитирана от Агенция „Фокус”.

Процедурата за отдаване под наем ще бъде проведена в периода март-април. Предвижда се договорите за наем да бъдат 5-годишни. До месец май трябва да бъдат проведени процедури за отдаване на концесия или под наем на общо около 100 плажа. За тези, за които няма желаещи, държавата чрез областните управи ще осигури средства за почистване.

По думите на министър Павлова до края на 2015 година управлението и стопанисването плажовете ще остане в Министерството на регионалното развитие, а при приемане на необходимите законодателни промени от януари следващата година това стопанисване ще бъде прието от Министерството на туризма.

През настоящата година МРР ще се заеме и с рехабилитацията на пътя Варна-„Златни пясъци”, включително изграждането на тротоари и осветление, както и проектирането на цялостен ремонт на Аспаруховия мост. След приключване на зимния сезон, най-проблемните пътни участъци ще бъдат ремонтирани.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s