Удължават пистата под връх Ком

ski2Ски пистата под връх Ком край Берковица се очаква да бъде удължена до края на годината, съобщава kmeta.bg. Дължината на пистата в момента е 1.5 км. Плановете предвиждат удължаването и с 1.1 км. С новата дължина тя ще стане по-привлекателна за любителите на зимния спорт.

Промяната на дължината на пистата ще стане факт след като министерството на земеделието и горите предостави на община Берковица два имота от 60 дка. Предвижда се и закупуването на оръдие за сняг.

Ски пистата под Ком е единственото място за зимния спорт в областите Видин и Монтана. В събота и неделя на него се струпват много скиори и любители на зимната планина. Пистата, алпийски тип, тръгва от връх Малък Ком, който се намира на 1960 метра надморска височина. До него се стига с 2 ски влека – за възрастни и за деца. В края на пистата се намира хижа „Ком“, която разполага със 120 места за нощувка, ресторант и туристическа столова.

В дългосрочен план се очаква около ски зоната да се изгради спортен комплекс с 6 въжени линии, седалков лифт, 3 ски зони, писти за сноуборд и биатлон, допълват от общината.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s