Българските туристи преобладават в ски курортите в страната

big_ed0fab2a3ed4b5a5e85851e45bcb803dСпоред данни на концесионерите в трите планински курорта Боровец, Банско и Пампорово, тази зима около 70-80% от туристите в тях са българи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия, цитирана от Дневник.

За момента ски сезонът върви добре, като на ден през ски съоръженията минават по 6-7 хиляди души общо за трите курорта. „Това означава, че прогнозата ни за ръст на туристите през тази зима от 4-5 на сто спрямо миналата зима може да се оправдае“, обясни Ангелкова. Туристите от Турция, Гърция, Румъния и Сърбия се увеличават, а тези от Израел, Великобритания и Германия запазват миналогодишния си брой.

Репортаж на Нова телевизия показва, че разходите за дълъг уикенд в българските зимни курорти са по-големи от тези за 6-дневна ски почивка в някои италиански курорти. Според министър Ангелкова международни класации определят България като най-евтиното място за ски при пакетни почивки от 6-7 дни.

Отчетеният спад от руски и украински туристи налага силна целенасочена реклама на България на тези пазари, подчерта Николина Ангелкова. През следващата седмица на заседание на Националния съвет по туризъм, в който участват и браншовите организации, предстои да се уточни рекламната стратегия на България. Министерството предвижда страната да се рекламира предимно с културно-историческите си маршрути като целогодишна дестинация.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s