Условията за ски в Пампорово са добри

BIG_6_128999161061666Условията за ски туризъм в планинския курорт Пампорово са добри, предава БТА. Работят девет писти, а естествената снежна покривка достига до 40 см. Пистите се покриват допълнително от оръдия за изкуствено заснежаване.

В района на ски център 2 – „Малина“, е обособена зона за деца, информират от „Пампорово“ АД. Специална транспортна лента изкачва начинаещите скиори до най-високата точка, а множеството надуваеми тунели, фигури и арки превръщат уроците по ски в забавление.

В края на седмицата се очаква да бъде отворен и „Фън Парк Пампорово“, който ще предложи възможности за забавление за скиори и сноубордисти.

На 8 януари в Пампорово министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща с представители на туристическата индустрия и местната власт по текущи въпроси и актуални теми, свързани с развитието на туризма в региона. Министърът ще разговаря и с експерти от контролните органи в сектора, които ще й докладват нова информация от дейността си за безпроблемното протичане на зимния сезон.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s