Прогресивно намаляват посещенията на туристи от страни членки на ЕС

480ad777374d2b9ea11a62b4ec5cf2d8Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков опроверга пред Дарик спекулациите, че по време на Коледно-новогодишните празници е имало отлив на български туристи от родните курорти заради забраната за тютюнопушене на обществени места. По неговите думи курортите в България са били препълнени.

Според Байков българските туристи са избрали да почиват в съседните Сърбия и Македония заради предлаганите атракции, а не заради възможността да се пуши в заведенията. Той коментира, че от тази година Сърбия също ще въведе забрана за пушене в туристически обекти, но в същото време очаква ръст в туризма, защото е атрактивна и интересна дестинация.

Относно чуждестранните гости у нас, Байков коментира, че през последните години се наблюдава устойчив спад на туристите от страни членки на Европейския съюз. Експертът посочи, че през последните години се забелязва не много голям, но устойчив спад и дори в момента туристите от ЕС са почти 50 на сто, като това е най-ниският процент, който сме достигали от приемането ни в общността досега, а най-високият е бил 75 на сто. Байков е категоричен, че е необходима реакция в посока много концентриран и сегментиран маркетинг на пазарите Скандинавия, Германия, Великобритания.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s