Пристанище Варна отчита значителен ръст на акостиралите круизни кораби

kruizПристанище Варна е посрещнало рекордните 20 994 круизни пасажери през тази година, съобщи изпълнителният директор на дружеството Божидар Чапаров, цитиран от economic.bg.

През изминалия сезон 36 круизни кораба са акостирали на варненското пристанище. От там коментират резултатите като значително над средните за последните години – около 20 кораба и между 10 и 11 хиляди пасажери.

„Поради възникналата ситуация в Украйна към всички български пристанища бяха насочени кораби, отклонени от Одеса. В тази връзка, броят на посещенията през 2014 г. бе значително по-голям от средно статистическия за предишни периоди”, обясни Чапаров.

Според него предварителните заявки за 2015 г. дават основание да се предположи, че резултатите за тази година не са еднократен ефект и могат да се превърнат в тенденция.

Очаква се осъществяването на проекта за интермодален терминал във Варна. Плановете предвиждат изграждането на нова специална зона за круизни кораби и обособена зона за свободен достъп на граждани, които целят подобряване на туристическия облик и възможностите за отдих в града. Към момента реализацията на проекта е спряна.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s