Министерството на туризма ще поеме концесиите на плажовете и ски пистите

platoto1Обмисля се възможността концесиите на плажовете и ски пистите да преминат на подчинение към Министерството на туризма, коментира ресорният министър Николина Ангелкова по време на блицконтрол в рамките на заседанието на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

Въпросът се обсъжда с Лиляна Павлова, която като регионален министър отговаря на плажните концесии, с екоминистъра Ивелина Василева, чието ведомство държи концесиите за ски пистите, и с вицепремиера по икономическите въпроси Томислав Дончев.

По думите на министър Ангелкова това е процес, който може да бъде осъществен най-рано в края на 2015 г. или началото на 2016 г.

Николина Ангелкова обясни още, че екипът й работи по изясняването на правния статут на националните ни курорти, като целта е да се направи оптимизация в управлението им и да не се създава впечатлението, че това са „хранилки“ за едно или друго правителство. Това ще доведе до яснота къде ще отиде туристическият данък, който се събира от общините, за да може средствата да се изразходват целево за туристическа инфраструктура. Във връзка с изясняването на правния статут на националните курорти министър Ангелкова заяви още, че темата ще се обсъжда и от нарочно създадена за целта експертна група към Националния съвет по туризъм.

Тя припомни идеята си за създаване на Национален фонд „Туристическа инфраструктура и туристически атракции“, който да финансира проекти за инфраструктура, пречиствателни станции, указателни табели, за които няма предвидени средства от други източници.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s