Марк Жирардели е новият съветник на министър Николина Ангелкова

full_b10deb01-d477-4f5a-ba99-42be7d12b3fbНа специална пресконференция министърът на туризма Николина Ангелкова очерта приоритетите в работата си, съобщават от пресцентъра на министерството.

Първият фокус в нашата дейност ще е създаването на устойчива национална стратегия в туризма. Ще се акцентира и върху увеличаването на специализираните видове туризъм чрез реклама на целевите пазари, съобщи Ангелкова. Важен елемент от стратегията ще бъде също и подобряване на туристическата инфраструктура.

Министърът заяви, че в момента съвместно с бранша и финансовото министерство се обсъждат статутът и структурата на бъдещия национален фонд за развитие на туристическата инфраструктура и туристическите атракции.

Работим и върху правния статут на националните курорти и залагаме мерки за равностойното развитие на всички видове туризъм, за които България има потенциал, допълни Ангелкова. Тя обърна внимание върху оптималното използване на средствата от европейските фондове, като за целта в министерството ще се създаде отделна дирекция за програми и проекти.

Нашата основна цел е позиционирането на България като разпознаваема и целогодишна туристическа дестинация и превръщането й в една от най-добрите европейски туристически дестинации, подчерта министър Ангелкова. Един от лостовете за това е ускоряване на работата по изготвянето на промените в нормативните документи, чието приемане също е било забавено.

Министърът съобщи, че вече са представени на бизнеса за съгласуване първите две наредби към Закона за туризма – наредбата за обезопасяване и информационната обезпеченост на ски пистите и наредбата за създаване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

Специално аналитично звено в министерството ще се фокусира върху по-обстойни анализи на статистическите данни, за да има смисъл планирането на маркетинговите и рекламните дейности, стана ясно от думите на Ангелкова. Тя съобщи също, че предстои създаването на регионални туристически звена на министерството в страната и представителства в чужбина за целеви пазари, като в Пекин то ще е съвместно с Румъния и с фокус върху далечните пазари.

На пресконференцията министър Ангелкова представи новия си съветник в областта на зимния туризъм ски легендата и петкратен носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели. Той заяви, че за да е ефективна работата в туризма, е необходимо първо да се направи сериозен анализ за развитието на туристическата инфраструктурата на страната ни, както и на идентификацията на България от гледна точка на вътрешните и на чуждестранните туристи. Жирардели подчерта значението на високото качество на обслужване за привличане на повече и платежоспособни клиенти, както и на дейностите за повишаване сигурността на туристите.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s