Зимният сезон в Боровец беше открит официално

borovets_rila_pistesЗимният сезон в Боровец беше официално открит на 13 декември с богата програма под наслов “Спорт и традиции”, съобщават от пресцентъра на курорта. Официално стартът на сезона бе обявен от Министъра на туризма Николина Ангелкова.

Покриването на пистите в Боровец с изкуствен сняг започна още в края на ноември. “Следим ежеминутно температурите и влажността и правим технически сняг при всяка възможност. За съжаление, през последната седмица температурите и влажността – двата главни фактора за успешното правене на сняг, бяха по-високи от нужното ниво. Надяваме се и правим всичко по силите ни да отворим цялата ски зона в най-скоро време.” – обясни Люба Кленова, Маркетинг директор на Бороспорт.

Тази зима курортът е подсигурен с двойно повече оръдия за сняг и писти с изкуствено заснежаване, двойно по-мощна снегоутъпкваща техника и повече осветени писти за нощно каране. Любителите на фристайла пък ще се радват на два терейн парка – Промо Парк Бороспорт на плаца пред хотел “Рила” и Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов”.

В началото на зимния сезон хотелиерите в Боровец отчитат положителен ръст на записванията. Запазва се тенденцията на повишен интерес от съседните държави, както и на резервациите от български туристи. Местата за Нова година вече са изчерпани в много от хотелите в курорта, а вече са обявени и специалните оферти за самия зимен сезон.
Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s