Фестивал на ледените фигури подготвя Община Русе

1d23fb706ac24f9baa10063f55e5652eМеждународният фестивал на ледените скулптури „Русе Айс Фест’2014“ ще се проведе от 10 до 15 декември. Фестивалът е организиран от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” със съдействието на Sofia Ice и „Хюмантинкс”ООД.

Леденият фестивал ще възроди градската традиция за извайване на ледени фигури през зимния сезон – част от събитията, прославили Русе като град на първите неща. Теренът за ледените творби ще бъде изграден на алеята пред хотел „Дунав Плаза” и централния градски площад.

„Русе Айс Фест’2014“е част от Коледно-новогодишния фестивал на града. Темата на това първо издание се фокусира върху свободния дух и иновативността на града и неговите хора. 60 ледени блока(близо 9 тона лед) ще бъдат предоставени на майсторите на ледения карвинг, от които се очаква да изваят фигури на тема „Русе – град на свободния дух. Русе – град новатор”. Събитието е с международно участие и ще се проведе под формата на състезание.

Леден бар ще допълва духа на ледената епоха. Той е сред основните атракции на фестивала, където публиката над 18 г. ще може да се зареди с настроение, а първите 300 ще получат своите напитки в ледени чаши. В съпътстващата програма на „Русе Айс Фест’2014“ ще могат да се видят: коледно огнено щоу, концертина открито и много забавления и изненади за децата.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s