Кемпински хотел Зографски има нов собственик

74f9c4700dПродажбата на „Кемпински хотел Зографски” се очаква да стане скоро факт. Според информация на „Капитал Daily“ дружеството „Виктория груп ВМ”, собственост на Ветко Арабаджиев, е изплатило покупната цена на хотела и предстои вписването на нов съвет на директорите в Търговския регистър.

„Виктория груп ВМ“ придобива 92.84% от капитала на дружеството, собственик на „Кемпински хотел Зографски”. Официално няма обявена покупна цена, но според неофициални данни договорената сума е около 45 млн. евро.

„Кемпински хотел Зографски“ е сред най-големите в София с над 440 стаи. Дружеството има 7.16 млн. лв. приходи от нощувки за миналата година при близо 13% спад в резервациите на стаи, показва отчетът му. Загубата е близо 1.5 млн. лв. Останалите му приходи са от продажби на храни – ресторантската дейност на дружеството, както и от други услуги и наеми.

Продажбата на „Кемпински“ е една от най-големите хотелиерски сделки в България за последните години посочва „Капитал Daily”. От изданието допълват, че преди няколко месеца собственикът на комплекс „Дюни“ Людмил Стойков е купил софийския хотел „Родина“ от съдебен изпълнител срещу 25 млн. лв. при първоначална оценка в размер на 44.4 млн. лв. Преди това два други големи столични хотела – „Хилтън“ и „Радисън“ бяха продадени от чуждите им собственици на компании, свързани със Спас Русев.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s