Министърът на туризма откри първия туристически форум Go2Balkans

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741072a1cc958bcbd624d1963d9b4b0e2deСъс съседните страни ние имаме общи корени и бит и можем чрез съвместно сътрудничество да привличаме повече туристи и да станем конкурентна целогодишна дестинация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на първия туристически форум Go2Balkans, което се проведе на 26 ноември в Интер Експо Център – София .

В b2b изложението с мото „Балканите – природа, история и култура” участваха над 100 фирми от 10 държави. То се проведе под патронажа на Министерството на туризма по инициатива на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Министър Ангелкова подчерта, че обединяването на усилията на бранша ще направи атрактивен регионалния туристически пазар и ще увеличи и възможностите за успешното му промотиране на далечни дестинации като Китай, Индия, Япония. Ангелкова съобщи, че вече е провела поредица от срещи с дипломати, които са потвърдили този интерес към България и Балканите.

Според министъра създаването на общи туристически продукти е от съществено значение за привличане на туристи от далечни страни и навлизане на нови пазари. Имаме огромен потенциал на Балканите за предлагането на тези съвместни услуги, особено за региони като поречието на р. Дунав и Средиземноморието.

Всички ние знаем, че туризмът е не само една от най-динамичните форми за икономическо развитие, каза още Ангелкова. Нещо повече, туризмът е бил винаги много повече от икономика, защото развива общуването на много нива: междукултурно, личностно, опознаването на бита и традициите, на историческата памет и общите ни корени. В този смисъл комуникациите в сферата на туризма имат градивна роля в бъдеще и тяхната перспектива е само една – още по-голямо разширяване, допълни министърът.

Трябва да разбираме, анализираме и управляваме туризма като индустрия, която генерира доходи и е сериозен фактор за трудова заетост, за социално развитие и повишаване качеството на живот. Същевременно развитието на сектора се основава на добър баланс между екологичните, икономическите и социалните интереси, който Министерството на туризма ще се стреми да постигне в синхрон с европейската политика, обобщи Николина Ангелкова.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s