Традиционното Дефиле на младото вино посреща ценители в Пловдив

we_dwoje_1_11500От 28 до 30 ноември в Пловдив ще се проведе традиционният фестивал „Дефиле на младото вино”, съобщават от Съвета по туризъм в града.

На избрани локации в Стария град гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират младите вина на производители от различни райони на страната. В програмата на събитието са включени и дегустации на ястия от българската кухня.

Част от фестивала са „Дните на младото вино” – съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като огнени и танцови спектакли, концерти, изложби, филмови прожекции и др., със свободен вход за посетители.

През цялата последна седмица на ноември художници и фотографи организират пленери и изложби на произведения, посветени на виното и създадени с продукти от грозде, танцьорите показват древни ритуали и танци, посветени на виното.

Неизменна част от „Дните на младото вино” е образователната програма с лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика. За любителите на гурме кухнята във водещи пловдивски ресторанти се организират „Вечери на младото вино”. Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще се обявят на специално организирано събитие „Вечер на майсторите на виното”.

 

Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s