Първите британски туристи пристигат в Банско на 1 декември

_w_d7660ded39ad8d8a010f4fd26a0adbfeГрупи от Великобритания ще открият зимния сезон в Банско на 1 декември, съобщава kmeta.bg. Силен интерес към курорта е проявен и от страна на гръцки, руски, румънски, македонски и сръбски туристи.

Очаква се над 15 000 души да посрещнат новата година в Банско. За Коледа все още могат да се намерят места. Към момента има направени близо 10 000 резервации.

Ранните записвания гарантират и значително по-ниски цени за почивка през зимата. Повечето хотелски комплекси в Банско предлагат отстъпки, които стигат и до 15%, за ранни резервации. При заявки, направени до края на ноември, отстъпката е най-малко 10%. Намалението не важи за топ сезона, който е от 30 декември до 6 януари, по време на новогодишните празници.

Прави впечатление, че част от луксозните четиризвездни хотели привличат клиенти с много атрактивни цени. В някои от тях двойната стая е малко над 100 лева, с включена закуска, а на някои места се предлага и вечеря срещу тази сума. Цената расте и до 200 лева за двойна стая в зависимост от екстрите на хотелския комплекс. Средната цена в хотели, категория 4 звезди, е между 120 и 140 лева извън топ сезона.

За гостите на Банско се предлагат и екскурзии до атрактивни и исторически местности – до Роженския и до Рилския манастир, до комплекса на Ванга в Рупите, до уникалната църква в село Добърско, до минералните извори в Баня, Добринище и Огняново, до архитектурните резервати Ковачевица и Лещен.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s