В Несебър изпратиха последните израелски туристи

несебърСлед официалното посрещане на първите израелски туристи през април тази година, кметът на Несебър Николай Димитров и почетният консул на Израел в България Орлин Мандов, изпратиха последните 160 туристи, пътуващи към Израел с чартърен полет от Летище Бургас, съобщават от пресцентъра на градската управа.

След това кметът на Несебър и почетният консул обсъдиха доброто взаимодействие между общинската администрация, турооператорите и посолството на Израел, като г-н Мандов изказа задоволството си от съвместната работа с общинската власт и полицията. Той подчерта навременните мерки и отзоваването по най-различни проблеми на туристите, като се надява това ползотворно сътрудничеството да продължи и за в бъдеще.

Николай Димитров, от своя страна, отбеляза, че се е увеличил ръстът на израелските туристи през тази година, въпреки неприятния инцидент на летището в Бургас преди време и каза, че община Несебър посреща най-много чуждестранни туристи в България.

Градоначалникът добави още, че местната власт сътрудничи на всички инстанции, посолства, туроператори и др., за да може туристите, пребивавайки на територията на Несебър, да бъдат спокойни, както и да останат с прекрасни спомени и добри впечатления от хилядолетния морски град.

На срещата се обсъдиха и някои нови идеи за следващата година, които попадат в сферата на културата, образованието, изкуството, туризма, икономическото сътрудничество и др. Един от засегнатите въпроси е и побратимяването на Несебър с израелския град Ейлат.

Ейлат е притегателен туристически център с множество възможности за отдих и релакс, както и Несебър, а това е предпоставка за размяната на опит в различни сфери като: икономика, култура, изкуство, социални дейности, спорт и др., допълват от пресцентъра на Община Несебър.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s