Бургас e Европейски град на спорта за 2015

831dbb8dda66bba49cfd4e0b787b935c_600x460Бургас. Бургас е утвърден за Европейски град на спорта за 2015 г. Това е решила оценяващата комисия към Асоциацията на европейските столици и градове на спорта. Комисията е посетила морския град на 4 септември.

В съобщение на официалната страница на асоциацията се посочва, че градът развива редица дейности, разполага с модерни съоръжения и разнообразна програма. Дава се пример със Световното първенство по самбо, провело се преди два месеца.

Българският град бе избран измежду двайсетина ка

ндидати от целия континент. Силно влияние върху журито е оказала политиката на Община Бургас за обновяване и увеличаване на спортната инфраструктура – басейни, спортни комплекси, спортни площадки и велоалеи, училищни игрища и салони, активната й работа с подрастващите и усилията за социално включване на хората с увреждания чрез спорта.

В писмо от президента на асоциацията Джан Франческо Лупатели се посочва, че Бургас е развил забележителна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности.

„Поздравления за наградата, защото вашият град

е наистина добър пример за използването на масовия спорт като инструмент за постигане на интеграция, образование и уважение, които са основните цели на ACES Europe“, се казва в писмото.

По този повод кметът на града Димитър Николов съобщи, че предстои изготвянето на програма с различните събития и активности за следващата година.

„Приемам отговорно обявяването на Бургас за Евр

опейски град на спорта. Целта е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време“, каза Димитър Николов.

Източник: standartnews.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s