6,5 млн. европейци предпочитат круизния туризъм

Ship_Aft_profile_w_Aqua_Theater_RМениджмънтът на круиз линиите е много по-добър от мениджмънта на хотелите и ресторантите. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Илиян Иванов, акредитиран круиз експерт към Българско круиз общество.

По думите му самият туристически продукт – круиз ваканция не е нещо, което се е развивало през последните 10 години. „Круиз индустрията е на почти 200 години, въпросът е, че през последните години тя стана масово достъпна”, заяви Иванов. 6,5 млн. европейци почиват по този начин, посочи той

Той допълни, че това което прави круиз индустрията достъпна е, че са започнали с пускането на големи кораби, с голям капацитет и много каюти. По думите му круиз индустрията е много конкурента и в нея постоянно се предлагат нови и нови услуги.

Тази година за първи път няколко круиз линии дадоха възможност за качване на пасажери от Бургас. Илиян Иванов подчерта, че пристанище Бургас не е основно изходно пристанище, но тъй като се явява част от маршрута е предоставена възможност за качване на българи. Той се надява да се увеличават круиз линиите, които ще позволяват това.

„Самият Бургас започва корабни реконструкции на целия център, за да може целият град да се отвори към морето и да стане средиземноморски тип, тоест цялата централна част да се отвори към круиз терминала”, допълни още експертът пред Агенция „Фокус“.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s