Чудесата на България определя за четвърти път най-интересните атракции в страната

58_rogozenskoto_sakrovishte_-_sakrovishte_na_drevnite_trakiДо края на ноември всеки може да участва в референдума „Чудесата на България”, чрез който за четвърта поредна година ще се определи кои културно-исторически атракции и археологически находки могат да привличат туристи в България и трябва да бъдат включени в международни, национални и регионални туристически маршрути. Гласуването се провежда онлайн.

До финалния етап в гласуването в категория „Открития” са достигнали пръстенът-убиец от нос Калиакра, Златната маска на Терес, открита от проф. Георги Китов, Златното съкровище от Свещари, Крепостта „Урвич” и манастирът на Паисий Хилендарски, Гробницата на Севт III и др. Пълният списък на финалните десет може да бъде открит на интернет страница на кампанията http://www.bgchudesa.com/glasuvane/atraktsii.html.

На финала в категория „Атракции” са Крепост Трансмариска (Тутракан), която към момента води класацията, Крепост Перистера (Пещера), Вила Армира (Ивайловград), Средновековен град Хоталич (Севлиево), остров Света Анастасия (Бургас), Белоградчишки скали и крепост, Царевец и Трапезица, Археологически резерват Абритус (Разград), Античен театър Пловдив и Сандански – античен и средновековен град.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s