Банско филм фест 2014 започва на 25 ноември

Bansko_Film-Fest-LOGO-2От 25 до 30 ноември в Банско ще се проведе 14-ото издание на международния фестивал „Банскофилмфест-2014“, съобщава БТА. Събитието ще предложи на публиката както уникални филми, създадени през последните години, така и срещи с именити гости – звезди от света на екстремните изживявания, обещават организаторите на фестивала.

Филмовата програма включва 130 филма за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят. Във фоайетата на фестивалния център ще бъдат представени 12 изложби. Предвидени са над 15 презентации от известни чуждестранни и български гости. Организаторите са подготвили и специална детска и младежка съпътстваща програма „Банскофилмфест Kids“ – всеки ден ще бъдат прожектирани специални филми за деца, ще бъдат изнесени открити уроци по география и уъркшопове на тема оцеляване в дивата природа. Всички прожекции и фестивални събития са с вход свободен.

По време на фестивала ще бъдат отбелязани 30-годишнината от първото българско изкачване на Еверест, 60-годишнината от първото изкачване на К-2 и още няколко знаменателни постижения на българския и световния алпинизъм.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s