Античното наследство на Тракия беше представено на туристическа борса в Италия

956a26cf-ba32-40b0-af8b-850a957bbf70.imgОбщините Стара Загора, Нова Загора и Раднево представиха на туристическа борса в Италия артефакти и обекти, свързани с културно-историческото наследство от праисторията и античността на територията на региона, съобщават от пресцентъра на общината, цитирани от БТА.

Община Стара Загора се представи с рекламно-информационни материали, изготвени по проект „Античното наследство на Тракия“. Участието във форума е част от реализацията на проект, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

„Borsa Meditеrranea Del Turismo Archеologico“ /BMTA/, която се провежда за дванадесети път в град Пестум, провинция Салерно, е специализирана в областта на археологическия туризъм. В тазгодишното издание на изложението в Италия са участвали представители на туристически организации, музеи, сдружения на археолози, учебни заведения от Италия, чуждестранни изложители от Индия, Аржентина, Йордания, Гърция, Турция, Азербайджан и др., общо над 100 организации от различни страни.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s